top of page
  • Forfatterens bildeHylja Häninger

Hvordan kan Samhain støtte ditt indre arbeid?

For mange blir Samhain fremdeles sett på som en hellig høytid, og er en tid der mange hedrer fortidens forfedre gjennom ritualer og spådom. Man kan velge å se utover det overfladiske aspektet av "Halloween" som feires i populærkulturen. Dette uavhengig av hvor du måtte falle på trosspekteret - om du er kristen, hinduist, spirituell eller noe annet. Så har du en mulighet til å løfte "sløret" og åpne for en dypere innsikt eller kontakt innover.

Vi navigerer i vårt indre landskap Når det er høst rettes fokuset vårt tydelig innover på denne tiden av året. Du kan se det i trærne og hagene, og du kan merke det i din "indre hage", ditt indre landskap. Vi trekker innover og våre indre liv ønsker vår oppmerksomhet. Vi har mer tid til innadrettet arbeid:

Lag fred med deg selv akkurat nå. Ikke døm noe som kommer opp for deg. Bare føl hva du trenger å føle, og øv deg på å være observatør. Observer ditt indre liv uten dom.Slipp det som trenger å dø. Mange kan la seg skremme av denne feiringen. Mye fordi det vekker følelser rundt døden og mørke følelser vi oftest rømmer fra. Men man trenger ikke gjøre det til noe makabert. Døden kan også være symbolsk. Hvis du er modig nok til å se på mørket i deg eller de deler du vanligvis unngår å se på, og lytter til det vil fortelle deg, oppdager du deler av deg selv du trenger å gi slipp på for å vokse og utvikle deg. Og parallelt med at trærne slipper blader og deler av naturen dør, kan du støtte deg til at det er en naturlig prosess. Og at noe må dø for å gi plass til at nytt liv kan bli født. Dette er en kraftig tid for magi og manifestasjon. Fokus på døden kan også gi oss gleder over livet. Vi minnes naturligvis de vi har mistet rundt denne høytiden. Og vi tenner gjerne et (eller flere) lys, lager egne ritualer for å minne, hedre og la oss inspirere av de mennesker og møter vi har hatt på vår veg så langt. Noen går i kirken på allehelgensdag, andre tenner et lys hjemme. Vi påminnes også om hvor sårbart livet er. Og hvor viktig det er å verdsette livet vi har, menneskene vi elsker og våre drømmer og visjoner. Jeg vet ikke hvordan du har det, men selv opplever jeg en stor glede og takknemlighet over å leve. Takknemlighet over godene naturen senker oss. Over de små ting som gir en gnist av lykke og magi.

Opphavsrett: Hylja B. Häninger

Dette er en tid for egentid og pleie

Å være modig nok til å reise inn i mørket krever virkelig oppmerksom pleie og selvmedfølelse. Dette er hardt indre arbeid. Det krever at du er forsiktig, varsom, kjærlig og snill mot deg selv de neste månedene.

I en perfekt guddommelig timing går vi inn på den feminine/yinsiden av årets hjul på Samhain.

Yin-energi er avslappende. Den er skånsom og pleiende. Den er intuitivt og mottakelig.

Denne energien oppmuntrer deg virkelig til å ta godt vare på deg selv akkurat nå. Sov så mye du kan, ikke press deg selv. Uansett hvordan selvomsorg ser ut for deg, gjør det. Ikke døm deg selv for hvor mye du trenger det akkurat nå.

 
Om samhain på: https://time.com/5434659/halloween-pagan-origins-in-samhain/
 


Teksten er skrevet av uttrykksterapeut og conscious kink student Hylja B. Häninger. På hylja.no/artikler eller gjennom facebooksiden Uttrykksterapi kan du finne flere lignende artikler skrevet av Häninger eller andre fagpersoner innenfor temaene uttrykksterapi, kreativ selvutfoldelse, seksualitet og åndelighet.
0 kommentarer

Komentarze


bottom of page