top of page
 • Forfatterens bildeHylja Häninger

De 5 pilarene av Helhet: Å transformere & styrke ditt indre liv

Oppdatert: 17. mar. 2021

Teksten er publisert med tillatelse fra ™ Francesca Gentille og oversatt til norsk og videreutviklet av Hylja B. Häninger. Det eksisterer mange former for ulike tanker, handlingsverktøy og metoder for å se på helbredelse. Mange er gode. Noen er mindre gode. Hvordan fungerer de? Når fungerer de ikke, og hvordan velger vi hva som er best og når?

La oss starte med forutsetningen om at et menneske er ment å fungere som et system av kontroller og balanser. Når alle deler av systemet er online og i harmoni, har vi helse, helhet eller helbredelse. På engelsk er alle disse ordene hentet fra samme etymologiske rot.


Bilde: Aron Demetz

Østlig medisin (kinesisk og østindisk) er en ubrutt tradisjon for helbredelsesmetoder som begynte å registreres for omtrent 5000 år siden. Disse tradisjonene inkluderer ånd, eros og energi, så vel som kroppen.

I vestlig medisin er det en skadet tradisjon som inkluderer 700 år med inkvisisjon, korstog mot kjettere og vold mot ikke-katolske kristendommer. Disse menneskene var medisinere, healere, viskvinner-og vismenn, urtemedisiner/apotekere og jordmødre. Disse folkemordene var ikke bare designet for å drepe kjettere som avvek fra den "rette" måten å engasjere seg i kristendommen på, men også det jødiske folk, muslimer og de som fulgte en jord- og naturbasert åndelighet. Dette fant sted omtrent fra 1100-tallet (tidlig middelalder) til 1800-tallet (industrialderen).


Før disse århundrene som transformerte det vestlige verdensbildet, hadde landsbyene og byene våre menn og kvinner trent i en helhetlig omsorgsmodell som inkluderte sinn, følelser, energi og ånd. Disse menneskene var ofte, men ikke alltid, kvinner som ble respektert godt i samfunnene sine. Disse menneskene ble utryddet som hekser (feil oversettelse av det hebraiske ordet forgifter i Det gamle testamente) i sitatet "Du skal ikke la en heks (forgifter) leve."

Den siste heksesaken i USA var i 1918. Kriminaliseringen av det magiske med tilhørende lovgivning, besto i Norge helt til 1842.


Foto: Freethought Today

La oss se på det menneskelige systemet som består av hjerte, kropp, sinn, ånd og eros.

 • Hjertet = våre følelser, følelsesmessige oppfatninger, kjente sensasjoner.

 • Kroppen = vår biologi, blod, ben, oganer.

 • Sinnet = vårt nevrosynaptiske system som er kartet over hjernen og kroppen vår

 • Ånd = vår sjel, forbindelse til kvanteuniverset, livsformål, forbindelse og uttrykk for det guddommelige.

 • Eros = livskraften, qi, chi, prana, ashe, energi, vitalitetens elv.

Ofte vil en lærer (mester, guru, healer, forsker, shaman, doktor, psykoterapeut) fokusere nesten utelukkende på én prosess, eller hvordan den prosessen er den viktigste som påvirker alle andre. Imidlertid er følelser, biologi, nevrologi, psykologi, sjel og energi umiskjennelig sammenflettet. De påvirker hverandre positivt eller negativt. Ved å ikke jobbe med alle, vil vi alltid være i ubalanse.


Hver av disse drar nytte av å skaffe seg praksis og teknikker som i løpet av vår levetid nærer et lykkeligere humør, et fokusert sinn, en kreativ ånd, en tilgjengelig lidenskap og en bemyndiget kropp.


Jeg tenker på det som bygningen og de som bor i huset. Huset er kroppen, og beboerne de mangesidige indre aspekter. Hvordan det ble bygget fra grunnen av, hvordan det ble behandlet i alle år, og hvordan det blir samhandlet med nå, gjør alle en forskjell.


Fordi jeg (og de fleste av oss) opplevde noen traumer kulturelt, eller personlig, må huset vårt bygges om, og beboerne våre bringes ut av traumene.


Merk: Et gjennombrudd eller en kvantehealing kan skje umiddelbart eller i en helg eller workshop. For å være bærekraftig vil det kreve daglige og livslange teknikker og praksis. Ellers faller vi tilbake i gamle vaner når det oppstår ubehag.


I mitt liv, balanserer jeg systemet mitt med å fordype meg i de 5 pilarene av healing og helhet. De 5 pilarene er:

 • Heale fortiden: Tenk på sinnet som en datamaskin. Den kommer inn med et operativsystem. Når vi er født begynner det å skrive programmer for å overleve. Jo mer traumer, jo mer skriver vi for å overleve. Dr. Joe Dispenza sier: "Da vi er 35 år, er 95% av de vi tror vi er programmeringen vi har skrevet for å overleve livene våre." Vi kjenner ikke engang våre autentiske selv ennå. Det autentiske selvet (eller selvet) er der vi vil oppdage ekte glede og tilfredshet. Gamle utdaterte programmer må skrives om og oppdateres. Dette vil inkludere utdanning for å frigjøre skam og omskrive vår begrensende tro.

 • Visualisere en ny fremtid: Når vi overlever fortiden, reagerer vi fra minner. Vi lever i en tilstand av opplevd trussel. For å bryte denne syklusen må vi se for oss hvordan et nytt paradigme, en ny verden vil se ut, smake, føles. Noen av oss vil vi undersøke, observere og jakte på mennesker som er sunne, slik at vi har en mal å lage.

 • Oppdage og formidle mellom indre aspekter: Det er løgn å si at vi er én ting på innsiden. Vi er et uendelig utvalg av programmer. Noen tok vi inn på sjelenivå. Noen ble skrevet for å hjelpe oss med å overleve mobbing, eller for å bli likt, eller for å overleve en familie med rusavhengighet eller psykiske lidelser, eller noe annet. Som voksen er disse indre aspektene ofte i konflikt: Jeg vil ~ Jeg vil ikke. Jeg burde ~ jeg burde ikke. ELLER vi mangler indre aspekter som et integrerende selv, eller en indre pleier for oss selv. For å være hel og rolig må vi formidle mellom aspekter for å skape en vinn-vinn, og utvikle nye indre aspekter for å lede den indre stammen.

 • Utvikle og øve på nye ferdighetssett: De fleste av oss vokste opp t i familier eller miljøer som traff, påla skam og skyld, fornærmet, begrenset oss eller til og med misbrukte oss. Vi mangler ferdighetssett i nådig kommunikasjon (spesielt når du er stresset eller er uenig). Vi aner ikke hva sunne medfølende grenser er. Vi stiller krav og trusler i stedet for å gi samarbeidsforespørsler. Vi må finne lærere og teknikker for å praktisere en ny paradigme-måte å relatere på.

 • Næring og gjenoppretting av kroppen: Kjøretøyet til våre tanker, energi, følelser og sjel er kroppen vår. Hvis hormonene våre er i ubalanse, hvis vi spiser giftstoffer, hvis vi ikke har noen bevegelsesøvelse, eller mangler en hellig opphisselse, vil vi føle oss utarmede, bli syk og eldes raskere. Når vi undersøker for å finne ut de mest harmoniske måtene å spise for DNA-et vårt, for å bevege oss for vår fleksibilitet og delta i hellige Eros-metoder, vil vi se ut og føle oss yngre, øke immunforsvaret vårt, forhindre aktivering av sykdomsgenetikken, og helbrede fra de fleste autoimmune sykdommer.


Bilde: Hylja B. Häninger. Idé: Francesca Gentille.

Følgende er en liste over praksis og ressurser for hver av de 5 pilarene. Du kan ha din egen. Nye lærere og vitenskapelige funn ankommer daglig. Til slutt er du den endelige velgeren av sannheten i din livsreise.


 1. Heale fortiden:

  1. Alle modalitetene som skjer i alfa, theta eller noen ganger gamma hjernebølgetilstander.

  2. Eksempler inkluderer men er ikke begrenset til:

   1. Meditasjon

   2. Hypnoterapi

   3. Psykoterapi

   4. EMDR

   5. EFT

   6. Indre stemme dialog

   7. Psykodrama

   8. Indre familie systemer

   9. Gestaltterapi

   10. Indre aspekter trening

   11. Thomas Huebl og “the Attunement Process”

   12. Somatisk opplevelse

   13. 12 steg programmer

   14. Guidede meditasjoner


 1. Visualisere en ny fremtid

  1. Metodologier som skjer i hjernebølgetilstander i midten eller lav beta eller alfa hjernebølgetilstandene.

  2. Eksempler inkluderer men er ikke begrenset til:

   1. Meditasjon

   2. Hypnoterapi

   3. Landmark Education Training

   4. Dr. Joe Dispenza trening

   5. Positiv visjon, positiv visualisering

   6. Visualiserings-wokshops eller grupper

   7. Løsningsfokusering

   8. CBT - DBT

   9. Programmering av nevrale lingvistikker

   10. Arbeide med en coach eller psykoterapeut som er opplært i å dyrke fremtidsvisjonen.


 1. Oppdage og formidle mellom indre aspekter:

  1. Metodologier som forekommer i styrte alfa hjernebølgetilstander

   1. Hypnoterapi

   2. Nevrolingvistisk programmering

   3. Gestalt

   4. Indre stemmer dialog

   5. Psykodrama

   6. Indre familiesystem

   7. Indre aspekter trening


 1. Utvikle og øve på nye ferdighetssett

  1. Metoder utviklet for å støtte den nye visjonen. Disse vil for det meste skje i hjernebølgetilstander i Beta eller Midt Beta.

   1. Ikke-voldelig kommunikasjon

   2. Landmark Education trening

   3. Nærværstrening

   4. Samtykketrening

   5. Radikal ærlighet

   6. Indre aspekter kommunikasjon

   7. Reflekterende lytting

   8. Tilstedeværelse og samklang

   9. Gjenoppbyggende eller reparerende trening

   10. Healing eller mindful seksuell trening

   11. Positiv foreldretrening


 1. Næring og gjenoppretting av kroppen

  1. Balansere hormonene

   1. Arbeide med en spesialist

  2. Spise maten som samsvarer med mikrobiomet i tarmene

   1. Mikrobiomtest: Norsk testside her.

  3. Delta i aktivitet som gjenoppretter væskemobilitet og/eller bygger muskelstyrke

   1. Kontiniuum

   2. Motherwave

   3. Estatisk Dance

   4. Biodanza

   5. Kontakt Impro

   6. Enhver vanlig dans, yoga, gyrotonikk eller bevegelsesøvelse

  4. Hvile

  5. Selvomsorg og selv-ivaretagelse

  6. Hellig seksualitetstrening

  7. Styrkende alders/eldringstrening

  8. Nærværstrening - Pust - Meditasjon

   1. Dr Joe Dispenza

   2. Mindfulness meditasjon

   3. Buddhistisk meditasjon

 

Teksten er oversatt fra Francesca Gentilles tekst og videreutviklet av uttrykksterapeut og conscious kink student Hylja B. Häninger. På hylja.no/artikler eller gjennom facebooksiden Uttrykksterapi kan du finne flere lignende artikler skrevet av Häninger eller andre fagpersoner innenfor temaene uttrykksterapi, kreativ selvutfoldelse, seksualitet og åndelighet.


Francesca Gentille, er en sertifisert klinisk sexolog, parkonsulent, intimitetscoach, internasjonal lærer og direktør for Somatic Sensual Healing Institute i USA. Hun har en lang erfaring og et stort spekter av kunnskap rundt conscious kink, seksuell healing, indre aspekter metoden, seksuell og spirituell healing. Besøk hjemmesiden hennes for mer info: http://www.francescagentille.com/
0 kommentarer

Comentarios


bottom of page