UTSTILLINGER

INDIVIDUALUTSTILLINGER

Individuell frihet (2008)

KOLLEKTIVUTSTILLINGER

Mental helse (2014)
#helemeg (2018)
 

Reisen

Nesbyen, 2003

16 år gammel og holdt første utstilling i kjelleren på et selvoppusset lokale i hjembygden Nesbyen. Med malerier, installasjoner, kortfilm og egne dikt, formidlet jeg sterke inntrykk, erfaringer og opplevelser på egen reise fra de siste tre årene. Flere verk gav rom for ettertanke. 

 

Fra Helvete til himmel

Galleri Bjørnsen, Nesbyen, 2007

I Galleri Bjørnsen på Nesbyen - et lite, intimt galleri, holdt jeg oppfølgeren av "Reisen". Det var hovedsakelig akrylmalerier og illustrasjoner som ble stilt ut. Utstillingen feiret slutten på en epoke samt begynnelsen på en ny - i starten på voksenlivet. 

 

Individuell frihet

Hallingdal kretsfengsel, Nesbyen, 2008

Individuell frihet ble utstilt i et historisk bygg fra 1863: Hallingdal kretsfengsel, Mortensløkka. Kunsten var utstilt i gangene og de originale fengselssellene som står vel bevart i 2.etasje. Utstillingen handlet om individets frigjørelse samt motpolen: Menneskets evne til å fengsle seg selv med sine mønstre, holdninger og fordommer. Det ble stilt ut malerier og installasjoner. Men hovedverket var "Bygdedyret" - en uthult skulptur med innebygd lytterør. Når du puttet røret til åpningen av munnen, kunne du høre alt fra menighetsmusikk til bygdeslarv. Et annet orginalt verk var et "vandrende kunstverk" - jeg malte et nybarbert kvinnehode. 

Her kan du se kortfilmen "Bygdedyret" laget i 2008. 

 

Bygde-Norge er et tradisjonsrikt sted. På bygda er det et lokalsamfunn som bryr seg, nettverk, skog og mark. Men dersom et menneske eller en familie har fått en negativt stempel, er det vanskelig å få renvasket seg.

 

Videoen er 12 år gammel og kvaliteten så som så, men innholdet er like aktuelt i dag. En spesiell takk til min venn Benny Hildingson som gikk bort kort tid etter. Hvil i fred. 

Yellow%20Sketched%20Film_edited.png

Bygdedyret

 

Barføtt

Festpillene, Nesbyen, 2010

I skogen ovenfor Rukkedalselva, mellom mose og trær, kunne man beskue kunst. Malerier, fotografier hang på trær og sto utstilt på stubber rundt "mosegropa". Mosegropa var et sted vi bruke å oppsøke når jeg gikk i Høva Barnehage - mitt favorittsted i den tiden.
 

Utstillingens tema var natulig nok natur og kontakt med den.

 

Gjesteutstillere:

Kunstner Grete Johansen 

Treskjærer Bjørn Ove Myhre

 
Rainbow sprinkler

Skeiv kunst

Oslo Rådhusplass, 2008

Pride Art/Skeive Kunstnere er en ideell og frivillig kulturgruppe, som siden 1985 har arrangert utstillinger og promotert fritt kunstnerisk uttrykk av LHBTQ-personer. I 2008 deltok jeg på gruppeutstillingen.

 

Elva rundt

Elva rundt arrangementet, Drammen, 2008

Utstillingen Kunst Elva Rundt er en massiv gruppeutstilling som går rundt Drammenselva mellom to broer: 1,6 km kunstvanding i Drammen i regi av Kreaktiv. Det var fra første gang en kjempesuksess med stor oppslutning, og har etablert seg som en årlig folkefest.

 

Hele meg

Prosjektet og utstillingen #helemeg, Trondheim Folkebibliotek 2018

Utstillingen #hele meg ble arrangert av Landsforeningen mot Seksuelle Overgrep, LMSO på Verdensdagen mot Seksuelle Overgrep, 19. novemeber 2018. Utstillingen og foredrag med Eli Rygg ble realisert av prosjektgruppen #hele meg med Wenche Rothaug, Heidi Irene Arstad, Tine Brusevold og prosjektleder Hylja B. Häninger. 

 

Sponsorer:
FrøyaTrøya, Cielo

 

Støttet av:
Bufdir: 55.000,-
Trondheim kommune: 15.000,-

 

Fotograf Helfigurer:    Ragnhild Annette Enlid, The Photo Fairy

Tittelen «Hele meg» peker både innover og utover, forteller prosjektleder for utstillingen og styreleder i LMSO, Hylja B. Häninger. 

Tanken er at tittelen peker både på behovet for å gjenopprette helheten i seg selv etter overgrep, samt viktigheten av å bli møtt som et helt, likeverdig menneske med ressurser og kvaliteter.