top of page

UTSTILLINGER

INDIVIDUALUTSTILLINGER

KOLLEKTIVUTSTILLINGER

Reisen

Reisen

Nesbyen, 2003

16 år gammel og holdt første utstilling i kjelleren på et selvoppusset lokale i hjembygden Nesbyen. Med malerier, installasjoner, kortfilm og egne dikt, formidlet jeg sterke inntrykk, erfaringer og opplevelser på egen reise fra de siste tre årene. Flere verk gav rom for ettertanke. 

frahelvete

Fra Helvete til himmel

Galleri Bjørnsen, Nesbyen, 2007

I Galleri Bjørnsen på Nesbyen - et lite, intimt galleri, holdt jeg oppfølgeren av "Reisen". Det var hovedsakelig akrylmalerier og illustrasjoner som ble stilt ut. Utstillingen feiret slutten på en epoke samt begynnelsen på en ny - i starten på voksenlivet. 

individuell

Individuell frihet

Hallingdal kretsfengsel, Nesbyen, 2008

Individuell frihet ble utstilt i et historisk bygg fra 1863: Hallingdal kretsfengsel, Mortensløkka. Kunsten var utstilt i gangene og de originale fengselssellene som står vel bevart i 2.etasje. Utstillingen handlet om individets frigjørelse samt motpolen: Menneskets evne til å fengsle seg selv med sine mønstre, holdninger og fordommer. Det ble stilt ut malerier og installasjoner. Men hovedverket var "Bygdedyret" - en uthult skulptur med innebygd lytterør. Når du puttet røret til åpningen av munnen, kunne du høre alt fra menighetsmusikk til bygdeslarv. Et annet orginalt verk var et "vandrende kunstverk" - jeg malte et nybarbert kvinnehode. 

Her kan du se kortfilmen "Bygdedyret" laget i 2008. 

 

Bygde-Norge er et tradisjonsrikt sted. På bygda er det et lokalsamfunn som bryr seg, nettverk, skog og mark. Men dersom et menneske eller en familie har fått en negativt stempel, er det vanskelig å få renvasket seg.

 

Videoen er 12 år gammel og kvaliteten så som så, men innholdet er like aktuelt i dag. En spesiell takk til min venn Benny Hildingson som gikk bort kort tid etter. Hvil i fred. 

Yellow%20Sketched%20Film_edited.png

Bygdedyret

Barføtt