top of page
 • Forfatterens bildeHylja Häninger

Conscious Kink - Nærværende seksualitet

Oppdatert: 22. okt. 2020

Er du nysgjerrig på hva Conscious Kink er? Eller oversatt: Nærværende kink og seksualitet? Lurer du på hvilken utdanning jeg tar og hva det betyr? I så fall er du velkommen til å lese videre! Men du er også velkommen til å stille spørsmål!


I februar 2021 er jeg ferdig utdannet Conscious Kink Instruktør. Eller en kink-bevisst terapeut. Utdanningen ser jeg på som et påbygg til min videreutdanning i kunst- og uttrykksterapi. uttrykksterapien med jungiansk dybdepsykologi har mange paralleller til denne utdannelsen. Vi jobber med arketyper, skygger og indre aspekter her også - men dypere inn i seksualiteten. I 2017 var jeg og kona på vårt første Conscious Kink kurs i Wien, Østerrike. Selv om kurset ikke var helt det vi lette etter, og jeg som terapeut ikke kunne stille meg helt bak metodene benyttet på det spesifikke kurset, var temaet meget interessant.

Da denne utdanningen ikke per i dag eksisterer i Norge har jeg i flere år gløttet innom den amerikanske Therapist Assosiation Certification (TCA) under International Institute of Clinical Sexology (IICS). Men det var først når COVID-19 brøt løs at utdanningen ble mulig å ta over webinar. I min situasjon var dette en gave på et sølvfat. Så har vi (medstundentene og lærere) til gode å møtes fysisk når pandemien er over. Men siden utdanningen er i USA, er min største utfordring tidsforskjellen. Når de andre sitter på ettermiddag/kveld, er jeg med til langt på natt. Det kan også by på andre praktiske utfordringer. Se bare her:

Vi fikk oss en god latter, kan du si. Hva er kink? “Kink kan være en slik orienterende kraft at det for mange av oss til og med overvelder kjønn. Begrepet BDSM kan være mer kjent enn kink for flere. BDSM refererer til 'konsensuspraksis som involverer, men ikke er begrenset til, bondage og disiplin (B&D), dominans og underkastelse (D&S), og sadomasochisme (S&M) ... [og] består av en maktdynamikk mellom partnere som er utført gjennom ulike aktiviteter." (Gemberling et al., 2015.) Kink engasjerer seg i atferd som genererer en viss maktdynamikk, opplever tiltrekning mot handlinger med en viss maktdynamikk, og vedtar en identitet som formidler en viss maktdynamikk. Kink sttes oftest i kontrast til "vanilje", konvensjonell eller normativ sex. Men jeg er personlig allergisk mot begrepet "vanilje" eller "normal sex". Jeg ser på kinken som en liten del av helteten seksualitet. Og det er i min oppfattelse at "alle" utøver kink på et eller annet nivå. Et uskyldig klaps på rompa er kinky. Dirty talk er kinky. Ukledning er kinky. Det kan være du utøver kink hver dag uten å identifisere deg som kinky.

Hva er Conscious Kink? Nærværende kink betyr i denne sammenhengen å erkjenne at det potensielle kinket kan være en inngangsport til utrolig intimitet, egenutvikling, oppdagelse av tilværelsens mysterier, ekstatiske (og andre) bevissthetstilstander og dyp kjærlighet. Det handler om å bevisst fremme ferdigheter, forhold og scener for å ta kink til neste nivå. For å komme til noen typer bevissthetstilstander, kreves det å utvikle visse ferdigheter i oss. Det handler om å inkludere oss alle i utforskningen og leken ... kropp, sinn, hjerte og sjel. Noen frykter at dette gjør kinken for "hyggelig" og gjør den usexy. Å være bevisst på kink betyr absolutt ikke bare "lett og luftig" eller "politisk korrekt" BDSM. Å dykke inn i følelsen av fare og mystikk kan ofte være det som tenner vårt erotiske spill. Å ta risiko, kikke inn i de mørke sprekkene i vår sjel. Å utforske indre kraft eller intensitet inn i egen seksualitet kan potensielt være en port inn til dyp seksuell healing. Litt mer om selve utdanningen Utdanningen er designet for å gi sexologer, medisinske fagpersoner, terapeuter, sexrådgivere, sexcoacher, sexologiske kroppsarbeidere, somatiske healere, sykepleiere, helsepedagoger, spesialister, psychoanalytikere, rådgivere, ekteskaps- og familieterapeuter, kliniske sosialarbeidere, psykologer og andre helsepersonell en oversikt over likhetene og forskjellene mellom det vanligste spekteret av alternative seksualiteter når det gjelder Kink / BDSM,

og de mest effektive metodene å bruke med Kink / BDSM-identifiserte klienter som søker hjelp eller veiledning fra din kliniske, medisinske eller terapeutiske praksis.


Klinikere vil kunne identifisere seg som Kink Conscious, Kink Aware, Kink Knowledgeable og Kink

Sensitive. Eller på norsk: Kink-bevisst, Kink-sensitiv. Jeg er allerede registrert som "Kink-aware professional" i The Kink And Poly Aware Professionals Directory (KAP) som er en tjeneste som tilbys av NCSF dedikert til å gi samfunnet en liste over psykoterapeutiske, medisinske, juridiske og andre fagpersoner som har uttalt at de er kunnskapsrike om og sensitive for ulike uttrykk for seksualitet.

Vi lærer om

 • De gamle, tverrkulturelle og moderne røttene til moderne kink / BDSM og hvordan dette kan styrke vår private praksis og våre klienter.

 • Bruk av verktøy som støtter samarbeid med klienten for å vurdere om deres ønske om Kink /BDSM er en sunn oppførsel, en invitasjon til helbredelse og /eller som oppstår fra tidligere traumer og / eller mental ustabilitet.

 • Nevrobiologien til kjærlighet og lyst slik den gjelder Kink/BDSM.

 • Arbeide effektivt med par når kun en identifiserer seg som Kinky.

 • Hvordan å implementere intervensjoner som støtter klienter som uttrykker deres ønske om Kink/BDSM på måter som er følelsesmessig, fysisk og psykologisk trygge.

 • Likheter og forskjeller mellom Kink / BDSM, svingers, polyamory, aseksuell, seksuell identifikasjon, fetisj og andre erotiske identiteter, samt de mest effektive måtene å fokusere terapeutiske inngrep på.

 • Forskjellen mellom vold i hjemmet, medavhengighet, misbruk og BDSM.

 • Etiske og juridiske problemer knyttet til kinky klienter.

 • Akademisk forskning på kink / BDSM.

 • Spesielle temaer og etiske utfordringer når vi arbeider med kinky klienter.


Referanser

Gemberling, T. M., Cramer, R., & Miller, R. S. (2015). BDSM as sexual orientation: A comparison to lesbian, gay, and bisexual sexuality. Journal of Positive Sexuality, 1, 56-62. Quote p. 56. International institute of sexology: www.clinicalsexologyphd.org

Therapsit Association Certification: https://www.therapycertificationtraining.org/


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page